Connect with us

technokrata

Változás a memóriapiacon!

Dotkom

Változás a memóriapiacon!

Lényeges változás állt be a memóriapiacon.

Januárban már több mint a piac negyedét adja a DDR memóriák gyártása (egészen pontosan 26%-ot). A koreai és tajvani gyártók mind növelték termelésüket, ezzel kialakítva a havi ranglistát: Samsung az élen, a Nanya a második, a Hynix pedig a harmadik legnagyobb DDR memória gyártó. Ismét kiderült, hogy a tajvani vállalatok rugalmasabbak a nagyobb memóriagyártó cégeknél (Samsung, Infineon, Hynix, Micron), annak ellenére, hogy a legjobb háromba csak egy tajvani cég került be.

A jelenleg előállított modulok döntő többsége még mindig SDRAM, az összes termelés 67,6%-a. Ez az érték azonban hónapról hónapra csökken, köszönhetően a DDR memóriák terjedésének. A Rambus csak 6%-kal vette ki a részét a tortából, jelenleg csak a Samsung és a Toshiba gyárt ilyen modulokat.

A világ januári össztermelése (128 Mb-es alapokon számolva) 174,3 millió darabra rúg. Az össztermelés listáját tekintve az élen nincs különbség: első a Samsung. Második legnagyobb memóriagyártó januárban a Micron, őt követi a Hynix, az Infineon és a Nanya. Régiókra bontva ez a következőképpen fest: Korea 45%-át, Tajvan és az USA 18%-át, Európa pedig 14%-át adja az össztermelésnek. Japán csak 5%-kal járul hozzá ehhez az értékhez.

Az értékek némileg korrigáltak a korábbi eredményekhez képest.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek