Connect with us

Hirdetés

technokrata

Változás a memóriapiacon!

Dotkom

Változás a memóriapiacon!

Lényeges változás állt be a memóriapiacon.

Januárban már több mint a piac negyedét adja a DDR memóriák gyártása (egészen pontosan 26%-ot). A koreai és tajvani gyártók mind növelték termelésüket, ezzel kialakítva a havi ranglistát: Samsung az élen, a Nanya a második, a Hynix pedig a harmadik legnagyobb DDR memória gyártó. Ismét kiderült, hogy a tajvani vállalatok rugalmasabbak a nagyobb memóriagyártó cégeknél (Samsung, Infineon, Hynix, Micron), annak ellenére, hogy a legjobb háromba csak egy tajvani cég került be.

A jelenleg előállított modulok döntő többsége még mindig SDRAM, az összes termelés 67,6%-a. Ez az érték azonban hónapról hónapra csökken, köszönhetően a DDR memóriák terjedésének. A Rambus csak 6%-kal vette ki a részét a tortából, jelenleg csak a Samsung és a Toshiba gyárt ilyen modulokat.

A világ januári össztermelése (128 Mb-es alapokon számolva) 174,3 millió darabra rúg. Az össztermelés listáját tekintve az élen nincs különbség: első a Samsung. Második legnagyobb memóriagyártó januárban a Micron, őt követi a Hynix, az Infineon és a Nanya. Régiókra bontva ez a következőképpen fest: Korea 45%-át, Tajvan és az USA 18%-át, Európa pedig 14%-át adja az össztermelésnek. Japán csak 5%-kal járul hozzá ehhez az értékhez.

Az értékek némileg korrigáltak a korábbi eredményekhez képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés