Connect with us

technokrata

Hírek a hamarosan megjelenő új Palm PDA-król

Dotkom

Hírek a hamarosan megjelenő új Palm PDA-król

A Palm céghez közeli források tudni vélik, hogy a neves palmtop-gyártó március 4-én több új modellt fog bemutatni, és néhány egyéb érdekes részletre is fény derült.

Az egyik újdonság, az m515-ös modell a jelenlegi csúcsmodellt, állítólag az m505-öst fogja leváltani (a régi készüléket teljesen ki is vonja a piacról a Palm). Sajnos azonban túl sok újdonsággal nem fog szolgálni az m515-ös, csupán a 8 MB helyett 16 MB memória kap helyet benne, tehát dupla annyi felhasználói programot lehet tárolni az új változatban, mint elődjében. Ezek mellett állítólag javítottak a termék kijelzőjének képminőségén (háttérvilágítással is ellátják az LCD-t), más lényeges különbség nincs a két típus között.

A második újdonsága a gyártónak a középkategóriás m130-as modell, amely az m100-m125-ös modellek utódja lesz. Egyelőre nem ismert az, hogy ebben a PDA-ba mennyi memória kerül, csak annyit tudni, hogy cserélhető előlapja, illetve lítium-ion akkumulátora lesz.

Nem ismert még a fenti két új Palm termék ára, de a várakozások szerint márciusi bemutatásukat követően, nagyjából az áprilisi CeBIT magasságában már meg lehet majd vásárolni őket.

Hírek láttak napvilágot a gyártó mobil adatátviteli funkciókkal felvértezett PDA-járól is. Az új információk szerint ennek neve nem i705, hanem i700 lesz, és nemsokára piacra is kerülhet, azonban úgy tűnik, hogy nem fogja támogatni a GPRS adatátvitelt.

Új kezelőfelületet kap a Palm OS operációs rendszer 5-ös verziója, amely a forrás leírása szerint leginkább a Be OS-ra fog hasonlítani (mint ismeretes, a Palm néhány hónappal ezelőtt felvásárolta a BeOS-t fejlesztő céget).

Egyébként az is lehetséges, hogy már a február 5-8. között megrendezésre kerülő PalmSource konferencián felfedi az újdonságokat a gyártó, és nem is kell márciusig várakozni rájuk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek