Connect with us

technokrata

Bob, síléc és Unix: az idei Téli Olimpia jellemzői

Dotkom

Bob, síléc és Unix: az idei Téli Olimpia jellemzői

Sosem látott informatikai háttérrel fog lefutni az idei Téli Olimpia.

A Salt Lake Organizing Committee a Sun Microsystemset választotta a 2002. évi téli olimpiai játékok hivatalos UNIX szerver és adattároló szállítójának. A Sun Solaris operációs környezetet futtató vállalati szerverei, valamint tárolóeszköz-rendszerei fogják képezni a téli olimpiai játékok információs rendszerének gerincét. A Sun hardvereiből és szolgáltatásaiból egy olyan informatikai rendszer készül, amely megfelelő információval látja el a kommentátorokat, a média képviselőit, a 3500 sportolót és a 70 ezer nézőt.

„A téli olimpiai játékok sikere nagymértékben függ az információ gyűjtésétől, feldolgozásától és szétosztásától. Pontosan ezen a területen fognak a Sun rendszerei és szolgáltatásai kulcsfontosságú szerepet játszani, biztosítva, hogy minden nemzet mindig pontos képet kapjon sportolóik teljesítményéről és helyezéseikről” – jelentette ki Mitt Romney, a bizottság vezérigazgatója.

A Sun megoldása olyan nyílt rendszert kínál, amely komoly előrelépést jelent a korábbi olimpiai játékokon használt modellhez képest. A téli olimpiai játékok teljes információs rendszerét 15 technológia-szolgáltató építi fel, amelyeket a SchlumbergerSema, a 2002. évi téli olimpiai játékok hivatalos globális információtechnológiai partnere fog integrálni és karbantartani. Az információs rendszer időérzékeny adatok széles körét – többek között az idő- és sporteredményeket, a csapatok eredményeit, az érmeket, az időjárási adatokat és a sportolók életrajzát – gyűjti össze és osztja szét. Az információt megkapja a világsajtó, az Internet-szolgáltatók, valamint a sportolók és nézők is az olimpiai helyszíneken és Salt Lake City egyéb helyein felállított kioszkokon keresztül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek