Connect with us

technokrata

Az AMD szovjet alapokból építi processzorait?

Dotkom

Az AMD szovjet alapokból építi processzorait?

Egy megállapodás révén szokatlan helyről lehet chipgyártáshoz használatos (nem is akármilyen) alapanyaghoz jutni.

Az egykori Szovjetunió széthullása után az addig szigorúan őrzött nukleáris tüzelőanyagokat hirtelen nagy érdeklődés vette körül. A folyamatosan csökkenő anyagi támogatás arra csábított pár tudóst, hogy kiárulja hazájának akár atombomba gyártásához is felhasználható tartalékait. Ennek a folyamatnak a megállítására az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma beindította az Oroszországi izotópok biztonságos helyre szállításának programját.

Egy titkos megállapodás révén (mely most már nem is annyira titkos), az Isonics üzletet kötött az AMD-vel a következő generációjú chipek nyersanyagának szállításához. A cég ugyanis a fent említett program révén olyan, magas szilícium-28, -29, -30 tartalmú fémekhez jutott, mely annak idején a szovjet fegyverekben volt használatos.

A magas szilíciumtartalmú izotópokat az Isonics továbbfejlesztett mikroelektronikai termékek létrehozása érdekében tanulmányozza. A 2 millió dolláros project amerikai és orosz cégek együttműködésével jött létre.

Azt viszont, hogy az AMD mikor jelenik meg ilyen, dúsított szilícium tartalmú chipekkel, egyelőre nem tudni…Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek