Connect with us

technokrata

Saját farkába harap az AMD?

Dotkom

Saját farkába harap az AMD?

Egy korábbi egyezséget felrúgva peres ügybe keveredhet a cég, ráadásul ellenfele szinte házon belüli…

Egy Nagy Britanniában székelő AMD viszonteladó lefoglalta magának a duron.co.uk webcímet, még azon a napon, mikor az AMD útjára bocsátotta a processzort. A viszonteladó állítólag tárgyalt a chipgyártó céggel, mielőtt megtette volna a regisztrálást és állítása szerint az AMD-nél semmilyen ellenállásba nem ütközött. Ian Smith, a webcím birtokosa már régóta üzleti kapcsolatban van a céggel, a weblapra pedig csak szabadon felhasználható anyagokat helyezett el.

Most mégis vita támadt közte és az AMD között: korábban már megkeresték telefonon, hogy 1000 fontért adja el a címet a chipgyártó vállalatnak, ő azonban visszautasította ezt a kérelmet. Ezek után nem sokkal levelet kapott az óriáscég egyik ügyvédjétől, jogi úton lerendezendő a vitás kérdést. Az AMD hivatalos állásfoglalása szerint ők megkeresték Smith-t, azonban a viszonteladó nem kívánt együttműködni.

Nem ez az egyetlen ilyen oldal, ami az AMD valamelyik ismertebb termékének a nevét viseli és nincsen a cég birtokában (példának okáért a www.athlon.co.uk is egy ilyen site, ám ezen oldal tulajdonosa ellen a chipgyártó nem indított eljárást). Kérdés, hogy mit nyer az Intel riválisa ezen a peren (ha megnyeri), a domainen kívül. Az biztosnak tűnik, hogy egy kliensét elveszti…Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek