Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszűnik a Kiwwi, az egyik ingyenes Internet-szolgáltató

Dotkom

Megszűnik a Kiwwi, az egyik ingyenes Internet-szolgáltató

Osztrák anyavállalatának csődje miatt beszünteti ingyenes Internet-szolgáltatását a Kiwwi, s várhatóan hamarosan sor kerül a cég felszámolására is.

Végvári Orsolya, a Kiwwi ügyvezetője megkeresésünkre elmondta, az anyacég Kiwwi Holding csődje után nem tudták megoldani a magyarországi leányvállalat középtávú pénzügyi finanszírozását, ezért valószínűleg még a héten felszámolási eljárást kénytelenek kezdeményezni.

Az ügyvezető hozzátette, bár a Kiwwi ingyenes Internet-szolgáltatása még elérhető, azonban ennek és a többi szolgáltatásnak a végleges leállása bármelyik pillanatban bekövetkezhet. Mint ismeretes, a Kiwwi CEE Holding még 2001. december 20-án úgy döntött, hogy felszámolási eljárást kér, ennek következtében a magyarországi Kiwwinek azonnal új tulajdonosok után kellett kutatnia.

Sajnálatos módon a rendelkezésre álló egy hónap túl rövidnek bizonyult, és bár számos érdeklődő jelentkezett a Kiwwinél (többek között az Amtel is, amelynek érdeklődését állítólag a magyar részleg is felkeltette), a vételre már nem kerülhet sor.

Az osztrák anyavállalat legjövedelmezőbb ága volt a magyarországi leányvállalat, amely másfél évvel ezelőtt alakult meg. Ez idő alatt 3500 előfizető vette igénybe VoIP (Voice over IP – IP-alapú beszédátvitel) szolgáltatásait, ingyenes Internet-szolgáltatásához pedig mintegy 120 ezren csatlakoztak. A Bell Research nemrégiben megjelent tanulmánya szerint egyébként magyarországi VoIP szolgáltatók listáját is a Kiwwi vezeti.

Végvári Orsolya elmondta: ”Ez a lépés teljesen független a távközlési szabályozási folyamatoktól, és sajnos attól is, hogy ez a kicsi, de igen lelkes, fiatal csapat milyen kiemelkedő eredményeket ért el az elmúlt évben. Reméljük, hogy az információs társadalom kialakításáért folytatott munkánk és eredményeink a felhasználók érdekeit fogják szolgálni.”

Mint ismeretes, a hazai piacon egyetlenként maradó másik ingyenes Internet-szolgáltató, a szintén befektetőket kereső Freestart nemrég bejelentette, hogy ingyenes szolgáltatások felhasználói ezentúl az eddiginél több reklámmal fognak találkozni. Ezen kívül este 6 és éjjel 11 óra között óránként bontani fogják a felhasználók csatlakozásait, így azok például nem vehetik igénybe a 150 forintos Matáv-kedvezményt. A Freestart vezetősége nem tartja megfelelőnek továbbá a nemrégiben bevezetett internetes telefondíj megosztást, mivel alacsonynak találják a csúcsidőn kívül szolgáltatók rendelkezésére bocsátott 10 százalékot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés