Connect with us

technokrata

Két további veszteséges negyedév előtt áll a Motorola

Dotkom

Két további veszteséges negyedév előtt áll a Motorola

Az amerikai mobiltelefongyártó a tegnapi napon publikálta negyedéves erdeményeit, valamint bejelentette, hogy nyereséget várhatóan csak az év második felében lesz képes elérni.

A Motorola üzemi vesztesége a negyedik negyedév során 90 millió dollárt, részvényenkénti 4 centet tett ki, míg egy évvel korábban még 362 millió dolláros, részvényenkénti 16 centes profitot tudott kitermelni a gyártó.

A First Call piackutató cég által megkérdezett elemzők egyébként 4-6 centes egy részvényre eső veszteséget prognosztizáltak a Motorolának. A gyártó jelenleg arra számít, hogy 2002. első két negyedévében még deficitet fog produkálni, de az idei év második felére vélhetően már nyereséget lesz képes elérni, sőt a teljes pénzügyi év is valószínűleg nyereséges lesz.

A negyedik negyedév során 25 százalékkal, 7,3 milliárd dollárra csökkentek a Motorola eladásai az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. A negyedév nettó vesztesége 1,2 milliárd dollár, részvényenkénti 55 cent volt, míg egy évvel ezelőtt ez még csak 135 millió, illetve 6 cent volt. A cég telekommunikációs termékek és szolgáltatások értékesítéséből származó bevételei 33 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakának 1,38 milliárd dollárjához képest.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek