Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyereségre számít az Amazon

Dotkom

Nyereségre számít az Amazon

Úgy tűnik, valamilyen szinten nyereségessé válik a jól ismert online áruház, az Amazon.com

Bár a negyedéves nyereség még csak az akvizíciós, az amortizációt és ehhez kapcsolódó egyéb költségeket nem tartalmazó pro forma szinten valósulhat meg, ez az első alkalom, hogy a vállalat bármilyen nyereségről egyáltalán beszámolhat negyedéves szinten (ennek ellenére a vállalat még messze van attól, hogy nettó nyereséget produkáljon).

Ezenkívül az Amazon a mai nap folyamán várhatóan arról fog beszámolni, hogy sikerült lejjebb tornásznia üzemi veszteségét, elsősorban a karácsonyi vásárlási szezon vártnál erősebb forgalmának hatására. Az 1995. júliusa működő online áruház nettó vesztesége a Thomson Financial/First Call által megkérdezett elemzők egyébként részvényenkénti 4-8 centes pro forma nettó veszteséget jósolnak a cégnek, amely az 1 évvel ezelőtti 25 centes deficithez képest mindenképpen javulást jelent.

Az Amazon forgalma a negyedik negyedben körülbelül 4 százalékkal gyarapodott az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest, és a prognózisok szerint valamivel 1 milliárd dollár felett (1,01-1,08 milliárd) tetőzött. Az idei pénzügyi év első negyedében az Amazon 747 millió dolláros (7-12 centes egy részvényre eső) veszteségre számít, a teljes 2002-re pedig 23-49 centes részvényenkénti veszteséget, és 3,36 milliárd dolláros forgalmat jósol magának.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés