Connect with us

technokrata

PalmOS: külön vállalat, értékesítési siker

Dotkom

PalmOS: külön vállalat, értékesítési siker

A Palm Inc. a mai napon bejelentette, hogy megalakult a cég operációs rendszerével foglalkozó leányvállalata, maga a PalmOS pedig immár 20 millió eladott PDA-n fut.

Már a tavalyi év közepén bejelentette a Palm vezetősége azon terveit, melyek a vállalat PDA-kon használatos operációs rendszerével, illetve magukat a PDA-kat gyártó üzletágak kettéválasztásáról szóltak. A mai napon létrejött, kizárólag csak az operációs rendszerrel foglalkozó leányvállalat első lépéseként bejelentette, hogy a PalmOS immár 20 millió darab eladott tenyérgépen fut világszerte. Tavaly novemberi adatok szerint az Egyesült Államokban eladott PDA-k 82 százalékán a Palm operációs rendszere fut, ráadásul a Palm, Handspring és Sony cégek tenyérgépei álltak kategóriájukban az ünnepi eladások élén.

Az új vállalati struktúra részeként egyébként a Palm a Solutions Group nevet viselő részlegén keresztül végzi majd a PalmOS platform licencelését más gyártók, például a fentieken kívül az Acer, a Kyocera és a Samsung felé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák