Connect with us

technokrata

Az AOL érdekes cégvásárlásra készül

Dotkom

Az AOL érdekes cégvásárlásra készül

Az AOL és a Time Warner egyesülése még frissen él emlékezetünkben, és most egy pici, ámde stratégiai fontosságú cégre vetette pillantását…

Szép lassan minden PC felhasználó az Internetet is használja. Ezek nagy többsége a Microsoft Windows szoftverét használja, és az USA-ban nem kis részük az AOL szolgáltatását veszi igénybe az Internet-eléréshez. A Microsoft szeretné, ha az ő szolgáltatását használnák inkább — az AOL pedig szeretné, ha az ő szoftverét használnák, bár a szolgáltatás és a szoftver egyre kevésbé különül el. Például az üzenőszoftverek háborúja egyben a szolgáltatások háborúját is jelenti.

Most az AOL a RedHat felvásárlásán gondolkodik a Washington Post írása szerint, és ezzel igen érdekes helyzetet teremthetet. A Linux legnagyobb hátránya, hogy úgymond nem felhasználóbarát — az AOL viszont éppen e téren rendelkezik óriási tapasztalattal. Valódi verseny keletkezhet ezzel az operációs rendszerek piacán.

Nyilván több évbe kerül, mire a Windows tömbjét sikerül kikezdeni. Ekkorra azonban már valószínű, hogy set-top boxokat, internetezni képes játékkonzolokat és más hasonló céleszközöket fognak az emberek Internetezésre elsősorban igénybe venni. Ezzel egyértelműen a szolgáltatási piacra terelődik majd a hangsúly, és ott bizony most az AOL az erõsebb.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom