Connect with us

technokrata

Vivendi: közös cég a székesfehérvári önkormányzattal is

Dotkom

Vivendi: közös cég a székesfehérvári önkormányzattal is

Alternatív városi távközlési hálózat létrehozására a pécsi után a székesfehérvári önkormányzattal is közös gazdasági társaságot hozott létre a Vivendi.

Az önkormányzat és a távközlési vállalat a mai napon ünnepélyesen aláírták a székesfehérvári városházán a cég alapításának dokumentumait. Az új hálózat kiépítése lehetővé teszi, hogy a távközlési verseny országos elindulásával egyidőben a Vivendi Telecom Hungary saját hálózatán szolgáltasson a székesfehérvári előfizetőknek.

Az önkormányzatnak a létrehozott társaságban 25 százalékos tulajdonrésze van. Az önkormányzatnak, a tulajdonrész nagyságától függetlenül, vétójoga lesz a cégműködést alapvetően befolyásoló döntésekben, mint a profilváltás, a tőkeemelés sőt, az alapító okirat módosítása ügyében is. Az aláírt szerződés szerint a város a beruházás, 2002 év végéig megvalósuló ütemében mintegy 25-30km hosszúságban teszi lehetővé a Vivendi számára városi távközlési alépítményrendszer kialakítását. Az önkormányzat a közterület használatáért 33,75 millió forintot kap, melyet a közös gazdasági társaságban tőkeemelésre fordítanak.

A több mint 300 millió forintos tervezett beruházás márciusban kezdődik és december végéig 27 kilométernyi hálózat épül ki a város távközlési szempontból legfontosabb területein. A megépülő városi hálózat a Vivendi Telecom Hungary folyamatosan bővülő hálózatának legújabb eleme lesz, amelyet saját optikai gerinchálózata fog egységbe.

A további fejlesztések az első év tapasztalatainak és az üzleti eredmények kiértékelése után 2003-ban kerülnek meghatározásra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák