Connect with us

technokrata

Negyedéves és éves IBM eredmények

Dotkom

Negyedéves és éves IBM eredmények

Az IBM közzétette negyedéves és éves pénzügyi eredményeit, amelyek éppen csak felülmúlták az elemzők várakozásait.

A Kék Óriás 2001-es pénzügyi évének negyedik negyedében 2,3 milliárd dolláros, részvényenkénti 1,33 dolláros nyereséget tudott elérni, ami alatta marad az egy évvel korábbi időszak 2,7 milliárd dolláros, 1,48 dolláros egy részvényre eső profitjának.

Tavalyhoz képest csökkent az IBM forgalma, amely 25,6 milliárd dollárról 22,8 milliárdra esett vissza. A First Call által megkérdezett elemzők 1,32 dolláros részvényenkénti nyereséget jósoltak a számítógépgyártónak. A bevétel legnagyobb részét az időszakban a szoftverekből, szolgáltatásokból és high-end szerverekből származó eladások tették ki. Míg a szoftverekből származó bevételek 6 százalékkal növekedtek az 1 évvel korábbi állapothoz képest, addig a hardverek eladásából származó bevételek 24 százalékkal csökkentek. Továbbra is problémás gyereknek számít a PC üzletág, ahol 22 százalékos csökkenés ment végbe, és amely immár csak a piac negyedik helyét tudta elfoglalni.

Az egész évet tekintve az IBM nyeresége 7,7 milliárd dollár (részvényenkénti 4,35 dollár, pontosan ennyit prognosztizáltak az elemzők is), az éves forgalom pedig 85,9 milliárd dollár (az elemzők 86,9 milliárdot jósoltak).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek