Connect with us

technokrata

PC helyett csúcskategóriás gépek?

Dotkom

PC helyett csúcskategóriás gépek?

Személyi számítógépek vagy csúcskategóriás szerverek? A Compaq ugyan alapvetően az első iparágban tevékenykedett, de ez megváltozhat…

A Compaq negyedik negyedéves profitja 92 millió dollárt ért el, azonban ez az eredmény főként a költségcsökkentésnek köszönhető. A korábbi, 672 millió dolláros veszteséghez képest azonban ez egy figyelemre méltó eredmény.

A PC eladások (a Compaq üzletének alapja) 69 millió dolláros veszteséget hoztak a cégnek, amit viszont ellensúlyozni tudott a csúcskategóriás számítógépek (és tartozékaik) értékesítésének 30 százalékos növekedése. Az európai piac nagyban hozzájárult az eredményekhez, a vállalat bevételének 30 százaléka ebből a régióból származott.

A Compaq szolgáltatási részlege szintén növekvő pályán áll: 12 százalékos emelkedést produkált a negyedik negyedévben, ezzel 2 milliárd dollárnál is többet adva az összesített bevételekhez. A tárolóeszközökkel foglalkozó részleg azonban csak 56 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, szemben az egy évvel korábbi, azonos negyedéves 560 millióhoz képest.

A költségek csökkentésének jótékony hatása hiába érződik az eredményeken, a Compaq további, ilyen irányú lépéseket tervez. A 2000-es 42,22 milliárd dolláros bevételhez képest ugyanis tavaly csak 33,55 milliárd amerikai dollárt sikerült elérni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek