Connect with us

Hirdetés

technokrata

OpenGL támogatás PDA-khoz is

Dotkom

OpenGL támogatás PDA-khoz is

A francia Ekkla Research cég beágyazott OpenGL grafikus alkalmazásfejlesztői környezetet (API) tett elérhetővé Windows CE és PDA-kon használatos Linux platformokhoz.

Az ”ER Handheld OpenGL Professional Edition” lehetővé teszi OpenGL vagy Direct3D library-ket használó C, C++ és Java nyelveken íródott 3D-s alkalmazások fejlesztését. Ezeket az alkalmazásokat Microsoft Windows CE, Pocket PC, illetve Linux, valamint a hírek szerint nemsokára a Symbian platformokon való futtatásra lehet alkalmassá tenni.

A szoftverfejlesztői csomag árát fejlesztőnként (programozó) számítják, és a licenc mennyiségtől függően 400-1000 euróba kerül. Ez év februárjában tervezi az Ekkla megjelentetni ”3D multi-format viewer for PDA” nevű alkalmazását is megjelentetni. A program lehetővé teszi VRML, X3D és 3DS fájlok megjelenítését Pocket PC vagy Linux operációs rendszert futtató PDA-kon. (Érdemes letölteni a cég honlapjáról azokat a videókat, amelyeken egy 206 MHz-es StrongARM CPU-t, 16 MB RAM-ot tartalmazó Samsung Yopi tenyérgépen futtatnak OpenGL-t használó alkalmazásokat.)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés