Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel felhagy a pereskedéssel?

Dotkom

Az Intel felhagy a pereskedéssel?

Az Intel múlt hét csütörtökön bejelentette, hogy leállítja a VIA Technologies ellen indított egyik szabadalmi perét. Ugyanezen a napon a Broadcom elleni per részben véget ért.

A VIA elleni perben szereplő chipset – az első VIA KT133 – eredetileg, az Intel szerint 5 különböző szabadalmat sértett meg. A még 1999. júniusában megindult per az elsők között volt, azok közül a nagyszámú, különböző okokra alapozott perek és viszont perek közül, melyet az Intel és VIA párviadalában az elmúlt néhány év folyamán láthattunk. Ebben a jogi eljárásban a különböző szabadalmak egyenként kivonásra kerültek a perből, miután a bíróság múlt év júniusától a VIA mellett foglalt állást előzetes nyilatkozataiban. Mostanra kettőre apadt az eljárásban szereplő szabadalmak száma, azonban tárgyalásra már nem kerül sor, lévén az Intel visszavonult a folytatásától. A VIA kifejezte reményét, hogy a most folyó, a Pentium 4 processzorral, valamint a hozzá kifejlesztett busszal kapcsolatos perben is hasonló eredmény születik.

Egyéb cégekkel egyetemben a Broadcom is évek óta az Intel ügyvédeinek célpontját képezi. Ellene is öt szabadalom megsértése ügyében kezdte meg a pereskedést az Intel, melyet 2001. augusztusában a bíróság két külön részre bontott. Az elsőként tárgyalt ügyben két szabadalom szerepelt, az egyiket azért vetette el a bíróság, mert túl általános, valamint pontatlan volt a megnevezése (a számítógépes hálózatok ötlete nevet viselte eme vitatott szabadalom, ami ilyen formán a Broadcom bármilyen termékének megtámadására alkalmas lehet). A másik szabadalom a videó tömörítő chipekkel kapcsolatos, a bíróság döntése alapján azonban a Broadcom nem sértette meg ezt a szabadalmat. Az ügy második részének még nem kezdték meg a tárgyalását. Az Intel nem értett egyet a bíróság döntésével, azonban nem kezdeményez ezzel kapcsolatban további peres eljárást.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés