Connect with us

technokrata

További elbocsátások a Motorolánál

Dotkom

További elbocsátások a Motorolánál

A Motorola mai bejelentése szerint 700-800 dolgozójának kell majd távoznia a cég hong kong-i üzeméből.

A fent említett üzemben jelenleg félvezetők tesztelését és gyártását végzik, azonban ez utóbbi tevékenységet a Motorola egy malajziai, illetve egy másik kínai gyárába kívánja áthelyezni (ezekben a cég 3500, illetve 1500 embert alkalmaz).

A még az idei évben végbemenő elbocsátások után 2000 dolgozója közül a Motorola körülbelül 700 embert fog foglalkoztatni a félvezető szegmensben. Egyelőre nem ismeretes, hogy a vállalat mekkora megtakarítást kíván elérni a változtatásokkal, és azt sem tudni, hogy mekkora költséget jelentenek ezek.

Maga a Motorola egyébként a tavalyi év folyamán összesen 48.400 dolgozójától kényszerült megválni (e számba azok az emberek is beletartoznak, akiket más cégekhez helyeztek át). Tervei szerint a chipgyártó az idei év folyamán újra nyereségessé fog válni.

A legfrissebb hírek szerint a Motorola összesen 1200-1300 munkahelyet szüntet meg texasi, illetve a japán Sendaiban lévő chipgyáraiban is, mivel mindkét üzem bezárásra kerül. Az előbbi 1200-1300 fő egyébként részét képezi a korábban bejelentett 4000 fős leépítésnek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek