Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sun megelőzte riválisait

Dotkom

A Sun megelőzte riválisait

A tavalyi év háromnegyedét alapul véve a Sun vezeti a műszaki számítási piacot.

Az International Data Corporation (IDC) jelentése szerint a bevételek tekintetében a Sun Microsystems végzett a nagyteljesítményű műszaki számítási piac (HPC) élén a 2001. szeptember 30-ig tartó 9 hónapos periódusban. A Sun, amely a 3.6 milliárd dolláros piac 22 százalékát mondhatja magáénak, megelőzte a Compaq-ot, a Hewlett-Packardot és az IBM-et, közel két százalékkal növelve piaci részesedését az elmúlt évhez képest.

A Sun mindössze hat évvel ezelőtt lépett be a HPC piacra. 1995 óta a Sun HPC termékkínálata a Sun HPC ClusterTools 1.0 szoftverét futtató néhány szerverről, valamint bevételek tekintetében a piaci részesedés mindössze három százalékáról a tökéletesen integrálható, mindent lefedő, az egyetlen Sun asztali gépet használó tudósok szintjétől egészen a másodpercenként 456 milliárd aritmetikai műveletet elvégző szuperszámítógép-központig terjedő megoldások szállítójává nőtte ki magát.

Ma a Sun HPC megoldásai a Solaris operációs környezetre épülnek, és közéjük tartoznak a piac legjobban méretezhető és legjobb rendelkezésre állást kínáló rendszerei – a Sun Fire és Enterprise munkacsoportos, midrange és felsőkategóriás szerverek, amelyeket a Sun StorEdge egészít ki, és amelyek szorosan integrálódnak a Sun HPC ClusterTools, a Forte, a Grid Engine Software, az iPlanet eCommerce Solutions és más termékekből felépülő szoftverinfrastruktúrával.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés