Connect with us

technokrata

Pornósite-okra irányító vírusos ”biztonsági javítás” jelent meg!

Dotkom

Pornósite-okra irányító vírusos ”biztonsági javítás” jelent meg!

Egy biztonsági rés javítására hivatott program nem egészen azt teszi, amit szerzője állít róla. Eddig már sokan beleszaladtak a csapdába – legyünk nagyon óvatosak!

A w00w00 nevű biztonsági csoport jelezte, hogy a Bugtraq levelező listára érkezett, az AOL Instant Messenger biztonsági hibájának javítására szolgáló AIMFilter nevű program ahelyett, hogy betömné az AIM-on tátongó rést, hátsó ajtót nyit az üzenőprogramon, ami lehetővé teszi a szerzőjének, hogy átirányítsa a felhasználó böngészőjét egyes pornósite-okra.

Az AIMFilter eredeti feladata egyébként – nevével összhangban – a kártékony információk kiszűrése az AIM-kommunikációból.

De a program működése során elküldte szerzőjének az őt futtató gép IP-címét, továbbá kapcsolódott két pay-for-click site-hoz, hogy némi bevételt is termeljen.

Minthogy az AIM továbbra is több biztonsági probléma által sújtott, Tim Yardley, a w00w00 munkatársa eltávolította a programból a kártékony kódot, így az most már biztonságosan használható. Mindazonáltal figyeljünk oda, hogy csak a hivatalos helyről – a w00w00 site-járól – töltsük le az AIMFiltert, ugyanis ez az egyetlen forrás, amelynél biztosak lehetünk abban, hogy tiszta a program!Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek