Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nemsokára kapható lesz a Sharp linuxos PDA-ja

Dotkom

Nemsokára kapható lesz a Sharp linuxos PDA-ja

A Sharp bejelentése szerint az első negyedév végén fog a boltok polcaira kerülni a rengeteg funkciót kínáló Zaurus SL-5500-as tenyérgép.

A Zaurus PDA egyik fő sajátossága az, hogy egy speciálisan mobil eszközökre optimalizált Linux operációs rendszert futtat és Java programok kezelésére is képes. Belsejében egy 206 MHz-es Intel StrongARM processzor ketyeg, ami 64 MB memóriával egészül ki.

A fenti alapok, valamint a nagyfelbontású (240 x 320 pixeles, 65 ezer színes) TFT kijelzője segítségével az eszköz számos multimédiás funkciót – MP3, MPEG-1 lejátszás, hangrögzítés – képes kínálni tulajdonosának. Fontos újítás továbbá az is, hogy az eszköz egy aprócska QWERTY billentyűzettel is rendelkezik, ezt a gép aljából lehet kihúzni. A Zaurus ezenkívül Compact Flash és SD/MMC kártya bővítőhellyel is rendelkezik, tehát összesen háromféle flash-alapú memóriakártyát képes fogadni.

Az SL-5500-as ára egyelőre nem ismert, várakozások szerint az eszköz 500 dollár körüli összegért lesz megvásárolható többek között a Sharp online boltjában március körül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés