Connect with us

technokrata

Királyi PDA: Royal Lin@x

Dotkom

Királyi PDA: Royal Lin@x

A Sharp Zaurusa mellett a Royal Consumer Information Products is bemutatta saját, Linuxot futtató PDA-ját a CES kiállításon.

Várhatóan 299 dollárba fog kerülni a Royal Lin@x fantázianevet viselő új PDA, amelynek megjelenése az év közepe felé várható. Az újabb digitális titkárokhoz hasonlóan ezen eszköz szíve is egy 206 MHz-es Intel StrongARM processzor, emellett 32 MB RAM és 16 MB flash ROM kapott helyet az eszközben.

A Lin@x színes LCD kijelzővel bír, ennek paramétereiről egyelőre nem áll rendelkezésre információ (feltételezések szerint 320 x 240 pixeles felbontást lesz képes megjeleníteni). A tenyérgépen a linuxos alapokon nyugvó PIXIL nevet viselő beágyazott operációs rendszer fut, amely a Microwindows elnevezésű grafikus kezelőfelülettel egészül ki. A PDA-t ellátták infravörös porttal, fülhallgató-kimenettel, integrált mikrofonnal és CompactFlash Type II csatlakozóval is (ez utóbbi a memóriakártyák mellett lehetővé teszi megfelelő külső perifériák illesztését is), és USB-n vagy soros porton keresztül köthető a Linux vagy Windows operációs rendszert futtató személyi számítógépekre adatszinkronizáció céljából.

Multimédiás funkciói közül egyelőre csak az MP3-lejátszás ismert, de ezzel nem merül ki a masina kínálata. A szövegbevitel természetesen a PDA-knál megszokott ”cerkán” alapuló kézírásfelismeréses technikával történik, de lehetőség van virtuális billentyűzet megjelenítésére is a kijelzőn.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek