Connect with us

technokrata

Filewalker: hitelkártya méretű PDA

Dotkom

Filewalker: hitelkártya méretű PDA

A német Invair Technologies a márciusi CeBIT-en fogja bemutatni rendkívül kis méretekkel rendelkező digitális titkárját, a Filewalkert.

A mindössze 92 grammot nyomó eszköz szélessége és hossza nem haladja meg egy hitelkártyáét. Ugyanakkor az apró belső magában foglal egy 133 MHz-es órajelű Intel StrongARM processzort, valamint 32 MB RAM-ot, illetve további 16 MB Flash ROM memóriát (ez utóbbin található a linuxalapú operációs rendszer).

A kis eszköz képes fogadni MMC és SD memóriakártyákat is, és nem maradt róla le a más PDA-val való adatkommunikációt lehetővé tevő infravörös port sem. A Filewalkeren lévő adatok a PC USB portján keresztül szinkronizálhatók az Outlookban lévőkkel. Természetesen erről az eszközről sem maradtak le az alapvető tenyérgép-funkciók (határidőnapló, jegyzettömb stb.), de a kütyü file-kezelője kezelni tudja a TXT, HTML, PDF, JPEG, GIF állományokat is. POP3/SMTP protokollokat használva e-mailezni is lehet a Filewalkerrel (ehhez egy MMC portra illeszthető modemre is szükség van). Érdekesség, hogy a szövegbevitel nem kézírás-felismeréssel, hanem a virtuális billentyűzet karaktereire kattintva történik.

A termék piacra kerülése 2002. áprilisa tájékán várható, ára egy 32 MB-os MMC-kártyával 649 euró körül lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek