Connect with us

technokrata

Eltűnt 2300 számítógép az amerikai adóhivatalból…

Dotkom

Eltűnt 2300 számítógép az amerikai adóhivatalból…

Összesen mintegy 2300 számítógépet nyilvánítottak eltűntnek az amerikai adóhivatalnál. Mindenesetre fura helyzetet teremt, hogy az egyébként az adófizetőkkel rendkívül szőrszálhasogató módon bánó hivatal éppen saját vagyonával – no meg a gépeken található információval – nem tud elszámolni…

Időközben az eltűnt 2300-ból 1600 gép mégis meglett – részletek erről nem ismeretesek -, azonban a további hiányzó PC-ken bizalmas adatok tömege lehet, s bár állítólag a telepített biztonsági szoftvernek köszönhetően elvileg nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe az adatok, a gyakorlatban korántsem biztos, hogy ez nem történik meg.

A hivatal máris új nyilvántartási rendszert vezetett be a jövőbeni hasonló problémák megelőzésére, ugyanakkor ez már nem segít az adófizetői információkon, amelyek az eltűnt gépeken leledznek. Ami a hardverveszteségei illeti, 300 gép idősebb 3 évesnél, így előbb-utóbb úgyis selejtezés várt volna rájuk. Egyébként a hivatalnak 163 ezer számítógépe van, melyet 98 ezer alkalmazott használ (kérdés: hogyan?).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek