Connect with us

technokrata

Nyereségre és a forgalom csökkenésére számít a Gateway

Dotkom

Nyereségre és a forgalom csökkenésére számít a Gateway

Az amerikai PC-gyártó a tegnapi napon megerősítette nyereségéről szóló korábbi prognózisait, jelenleg a forgalom csökkenésére számít.

A Gateway bejelentése szerint a negyedik negyedév során az eladások 15 százalékkal, 700 ezer egységre estek vissza a harmadik negyedévhez képest, azonban a kieső részt pótolta a vártnál magasabb, 1660 dollár körüli átlagos eladási ár. Többek között a magas áraktól, illetve a költségcsökkentő lépésektől várja a gyártó azt, hogy az idei év folyamán végre újra nyereségessé váljon.

Ted Waitt, a vállalat első embere elmondta, az utolsó negyedévben a kereslet főként az alsókategóriás PC-k felé irányult, főként a különböző karácsonyi akciók és a gyártók között zajló agresszív árharc nyomán. Ugyanakkor a Gateway továbbra is tartotta magát eddigi stratégiájához, és ennek megfelelően az ünnepi időszakban is elsősorban a csúcskategóriás termékek iránt érdeklődő vásárlókra összpontosított.

A tavalyi év során a számítógépgyártó jelentős átszervezéseket jelentett be, ennek részeként kivonult az Egyesült Államokon kívüli piacokról, valamint megvált dolgozóinak 25 százalékától.

A harmadik negyedév során a Gateway vesztesége 83 millió dollár, részvényenkénti 17 cent volt, míg a negyedik negyedre az elemzők 1 centes egy részvényre eső deficitet jósolnak a cégnek 1,4 milliárd dolláros forgalom mellett. A Gateway részvényeinek árfolyama egyébként a tegnapi napon annak hatására emelkedett, hogy a Compaq bejelentette, az utolsó negyedéve nyereséges lesz, így a feltevések szerint az előbbi gyártónál is jó eredmények bejelentése várható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek