Connect with us

technokrata

Túl a válságon: a memóriaipar feléled

Dotkom

Túl a válságon: a memóriaipar feléled

Koreában is ismerik a répa mesét: a gazda (koreai memóriacég) egyedül képtelen volt kihúzni a répát a földből (profitot termelni), de a család (amerikai cég) segítségével (szövetségével) biztossá vált a család megélhetése (kifizetni a hitelezőket).

A Hynix Semiconductor hitelezői nem tartanak lehetetlennek akár 5 milliárd dollár befektetését sem ahhoz, hogy újra éledjen a veszteséges memóriachip-ipar. Ez a kijelentés a Micron bejelentése után született, mely 4 és 5 milliárd dollár közötti értékre becsülte a Hynix-szel kötendő egyezség anyagi vonzatát. A hitelezők már kétszer is megmentették tavaly Dél-Korea memóriagyártó óriását a csúfos bukástól: több milliárd dollárt pumpáltak a Hynix akadozó fogaskerekei közé.

A decemberben bejelentett Micron-Hynix szövetség megkötése még e hónapban várható, de pár részletet tisztázniuk kell az érintett feleknek. A koreai cég a világon leginkább elterjedt, bevételeinek kétharmadát adó DRAM-gyártásra kíván koncentrálni, ezeknek a chipeknek az ára már korábban emelkedésnek indult.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák