Connect with us

technokrata

Amnesztiát hirdet a BSA

Dotkom

Amnesztiát hirdet a BSA

A hazánkban főként ”szoftverrendőrség” néven elhíresült Business Software Alliance (BSA) legújabb ”amnesztiaprogramjával” az illegális szoftvereket használó vállalatokat célozza meg.

A sajnálatos módon csak hét egyesült államokbeli államban elérhető program keretében a vállalatok önmaguk kérvényezhetik szoftvereik ellenőrzését. Ezt követően a cégeknek lehetősége nyílik az alkalmazások legális licenceinek megvásárlására anélkül, hogy büntetést kellene fizetniük a korábban használt kalózprogramokért.

Egyedül az Egyesült Államokban egy szoftver minden negyedik példányát illegálisan használják, derül ki a BSA nemrég publikált felmérésének eredményéből, amely arról is beszámol, hogy az amerikai kalózprogramok évi 2,6 milliárd dolláros kárt okoznak a szoftvergyártóknak.

A szervezet szerint a legtöbb jogsértés a legálisan megvásárolt egygépes licenccel rendelkező programok extra licenc vásárlása nélküli több számítógépre való telepítéséből adódik. A BSA vezetője szerint számos cégnél nincsenek is tisztában azzal, hogy illegális másolatokat használnak a szoftverekről, csupán igényeiknek megfelelően szabadon telepítik és másolják a programokat, abszolút figyelmen kívül hagyva a licencelési szabályokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek