Connect with us

technokrata

Amikor a tűzfal mit sem számít

Dotkom

Amikor a tűzfal mit sem számít

Ártó programok eddig is nap mint nap veszélyt jelentettek számítógépünkre, de tűzfalak és víruskereső szoftverek telepítésével nagy esélyünk volt arra, hogy elkerülhetjük a bajt. Most azonban nincs menekvés…

Egy new jersey-i szövetségi bíró egy bűnügy kapcsán nyilvánosságra hozta, hogy egy gyanúsított a számítógépén írt szöveg alapján bukott le. Az ügyben gyanúba fogott személy irodájába belopakodó FBI ügynök billentyűzetleütés-figyelőt telepített, majd az így szerzett információt felhasználták a vád bebizonyításánál. A bűntett elkövetője a Pretty Good Privacy (PGP) nevű szoftvert használta kommunikációjának titkosítására, mint utóbb kiderült, feleslegesen (mellesleg az illegális szerencsejátékkal való foglalatosságát és kölcsönökkel való szélhámoskodását próbálta leplezni).

Az ügy széles nyilvánosságot kapott, mert jópáran attól tartanak: a kormányzat adta szélesebb intézkedési jogkör miatt gyarapodni fog a magánszférába való illegális behatolás is. Az illetékes szervek erre azzal a válaszoltak, hogy a bűnözés fejlődésével lépést kell tartaniuk, az új technológiákat ki kell használni a lehetséges bűncselekmények megakadályozásához.

Úgy tűnik, az FBI igyekszik a ”manuális” eszközöket kicserélni a távolról vezérelhető szoftverekre (bár a régi, jól bevált technológiákat sem veti meg). A tavaly köztudatba került Magic Lantern is erre szolgáltat példát. A nyomozóhivatal következő lépéséről leghamarabb a bűnözők értesülnek. Legalábbis reméljük.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák