Connect with us

technokrata

Január 7-én folytatódik a Microsoft-per

Dotkom

Január 7-én folytatódik a Microsoft-per

A bíróság a jövő héten fogja megvitatni az antitröszt-per következő fázisának alakulását, ekkor fog eldőlni a Microsoft által kérelmezett 4 hónapos felkészülési idő sorsa is.

Tavaly december 21-én a szoftveróriás beadványában 4 hónapos felkészülési időt kért Colleen Kollar-Kotelly bírónőtől. A következő meghallgatás időpontja jelenleg március 11-re van kitűzve, ezt szeretné a Microsoft későbbre halasztani, amelyet azzal indokol, hogy a vele szemben álló 9 amerikai szövetségi állam számtalan követelésére – összesen 118 darabra – kell reagálnia, amelyre megfelelően fel kell készülnie.

A 9 állam (California, Connecticut, Florida, Iowa, Kansas, Massachusetts, Minnesota, Utah és West Virginia) nem kevesebbet kíván elérni, minthogy a Microsoft távolítsa el a Windows operációs rendszerből az Internet-eléréshez, illetve a multimédiás funkciók használatához szükséges komponenseket, avagy tegye nyílt forráskódúvá az Internet Explorert (sőt, akár az egész Windows-t!). Ezenkívül tegye elérhetővé más platformok alá az Office irodai programcsomagot, illetve tegye az operációs rendszer részévé a Sun Java technológiáját, legalább 10 éven át.

Kollar-Kotelly január 7-ére, azaz jövő hétfőre tűzte ki annak a meghallgatásnak az időpontját, amelyen el fog dőlni, a szoftveróriás megkapja-e a 4 hónapos felkészülési időt, annál kevesebbet kap, avagy egyáltalán nem ítélnek meg neki semmilyen pluszt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek