Connect with us

technokrata

Pert nyert a Xerox a Palm ellen

Dotkom

Pert nyert a Xerox a Palm ellen

A bíróság kimondta: a Xerox fejlesztette ki a Palm eszközein is használt Graffiti kézírás-felismerésen alapuló szövegbeviteli rendszert.

A mostani döntés után a bíróságnak a Palm által fizetendő kártérítés nagyságát kell megállapítania, amely az eladott Palm tenyérgépek száma alapján több millió dollárra is rúghat. A pert a Xerox még 1997-ben a U.S. Robotics ellen indította (a Palm cég ekkor még a U.S. Robotics leányvállalata volt, később pedig eladták a 3Com-nak, ahonnan kiválva végül önálló cégként folytatta működését 2000. tavaszától).

A Xerox azt állítja, hogy a Palm (illetve a U.S. Robotics) Graffiti nevű kézírásfelismerési technológiája ugyanazokat a karakterszimbólumokat használja, mint az előbbi cég Unistrokes technológiája (amelyet néhány hónappal a Graffiti előtt szabadalmaztattak), ezáltal sérti a Xerox szellemi tulajdonát. Christina Clayton, a Xerox jogi képviselője egyébként kiemelte: ha a Palm elveszíti a pert, két lehetősége marad. Vagy leáll a palmtopok gyártásával, vagy licenceli a kézírásfelismerési technológiát a Xeroxtól.

Mivel egy ilyen büntetés kényesen érintené mind a Palm, mind pedig a 3Com cégeket, minden bizonnyal fellebbezni fognak a bíróság döntése ellen. A két gyártó jogi párharca valószínűleg még jó ideig elhúzódik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom