Connect with us

MP3 stop: reménytelen probálkozás?

Dotkom

MP3 stop: reménytelen probálkozás?

Sokan sokféleképpen próbálták már megszűntetni az Interneten zajló zenecserélést, de hamvaiból feltámadó főnixként szület újjá (egyre kifinomultabb módszereket alkalmazva) a népszerű hanganyag beszerzési forma. Van, aki mert nemet mondani az MP3-sorompónak…

Egy héttel a bíróság által megszabott határidő után még mindig nem jutott dűlőre a peer to peer hálózatot használó Kazaa és az őt beperlő jogvédő szervezet. A novemberi döntés szerint a file-cserélő szolgáltatást nyújtó cégnek biztosítania kell, hogy szoftvere segítségével ne lehessen olyan állományokat terjeszteni, melyek után nem fizetik ki a szerzői jogi díjakat. A bíróság december 13-át jelölte meg döntési határidőnek, után napi 45 ezer dollár büntetés fizetésére kötelezte.

A pert a holland szerzői jogokat védő Buma/Stemra indította, erőt merítve a RIAA amerikai fellépéséből (az Egyesült Államokban székelő jogvédő cég keresetet nyújtott be a Kazaa, a MusicCity és a Grokster ellen is). A bíróság azonban megegyezésre szólította fel a pereskedőket (a Kazaa tulajdonosai ugyanis egy trösztellenes törvényre hivatkozva visszaperelték a Buma/Stemrát).

A fent említett cégek olyan elosztott hálózatot használnak, melyben nincsenek központi szerverek, az állományok a felhasználók gépein vannak eltárolva. A hálózatot létrehozó FastTrack nyilatkozata szerint nem tartja magát vétkesnek. Arra hivatkozik, hogy a technológia maga nem illegális tevékenység végzésére lett kidolgozva, annak felhasználásáért viszont nem vállalhat garanciát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő