Connect with us

Hirdetés

technokrata

10 millió dollárt fektet a Handspringbe a Qualcomm

Dotkom

10 millió dollárt fektet a Handspringbe a Qualcomm

A mobilkommunikációs termékeket fejlesztő Qualcomm cég 10 millió dollárt fektet a kéziszámítógépek gyártásával foglalkozó Handspring vállalatba.

A 10 milliós beruházás mellett a Handspring tőkéje 38,5 millió dollár értékű, 7 millió darabos részvénykibocsátás révén is növekedni fog, ezt a lépést a tenyérgép-gyártó a Qualcommal való megállapodás bejelentésével egyszerre hozta nyilvánosságra. Ez utóbbi vállalat elsősorban a CDMA (code division multiple access) mobil hálózati technológiát használó termékeiről ismert, és a Handspring több mint 1,8 millió részvényét fogja felvásárolni 10 millió dollárért (ezáltal 1,5 százalékos részesedést szerezve a cégben).

A tőkeinjekció révén a Visor palmtopokat is gyártó Handspring új technológiák fejlesztésébe foghat, és akvizíciók révén kibővítheti tevékenységi körét. Természetesen a Qualcomm befektetése után a Handspring minden bizonnyal számos olyan eszközt dob majd piacra, amelyek a Qualcomm különböző termékeit és technológiáit, többek között a CDMA-t használják. A jövő év januárjában várható a Treo nevű kéziszámítógép-mobiltelefon hibrid megjelenése, amely még GSM hálózatokon lesz csak működőképes, de a CDMA-változat fejlesztése is folyamatban van.

A jelenleg veszteségesen működő Handspring cég most arra számít, hogy következő, 2002. júliusában kezdődő pénzügyi évében képes lesz nyereségessé válni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés