Connect with us

technokrata

Amikor a TV ránk figyel

Dotkom

Amikor a TV ránk figyel

Lehallgathatják telefonjainkat, elolvashatják leveleinket, szinte minden téren ellenőrizhetők vagyunk. Úgy tűnt, már nem lehet újabb helyeket behálózni, de tévedni emberi dolog…

A Microsoft a Predictive Networks segítségével nyomon követheti az óriáscég által üzemeltetett Microsoft TV, interaktív televíziós szolgáltatást használó emberek TV nézési szokásait. A felhasználókat érzékenyen érintette ez a momentum, nem örülnek annak, hogy a cég megfigyeli, mikor és mit is néznek.

A Microsoft TV egy olyan szoftverplatform, melynek segítségével interaktív TV-szolgáltatást lehet biztosítani a felhasználóknak (vásárlás, e-mail küldés és fogadás, hálózati játékok területén használatos). A platform az alkalmazási eszközök igen széles rétegén teszi elérhetővé a szolgáltatást: set-top boxon, digitális videomagnón és akár játékkonzolon is nézhető a Microsoft TV.

A Predictive Networks szoftverével figyelemmel kísérhető a Microsoft TV-t néző felhasználók szokásai, majd ezen információknak figyelembe vételével egyénre szabott, célzott reklámok készíthetők. A cég szerint azonosításra nem használnak semmilyen, nyilvánosan felismerhető jellemzőt (se nevet, se címet), csak számsorozatok szolgálnak a felhasználók megkülönböztetésére.

Többen gyanakodva figyelik, mi lesz ennek a kutakodásnak a vége. Egyesek aggasztónak tartják, hogy így akár a gyermekük TV nézési szokásai is bekerülhetnek az adatbázisba. A cégnél azonban tagadják, hogy ez bármiféle veszélyes hatással lenne a kiskorú TV nézőkre.

Létrejötte óta folyamatosan küzd a látogatottság növekedéséért a hat évvel ezelőtt indult szolgáltatás. Talán ennek következménye, hogy új eszközöket vetnek be a bevétel-növekedés érdekében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin