Connect with us

technokrata

Magyar beszédfelismerő program a Wordhöz!

Dotkom

Magyar beszédfelismerő program a Wordhöz!

Sokszor lassítja a munkát, ha a billentyűzettel, netán egérrel kell elérni a Word egy-egy beépített funkcióját. Ennek mostantól vége szakadhat, ugyanis már hanggal is vezérelhető szövegszerkesztő programunk!

A Sigmoid a hazai számítástechnikai világban elsőként készített olyan beszédfelismerő szoftvert, amellyel magyar nyelven lehet a legelterjedtebb szövegszerkesztő programot (Word) vezérelni.

A FülElek 1.0 beszédfelismerő program használatával rendkívüli módon leegyszerűsödnek a szövegszerkesztéssel járó formázó, szerkesztési és file-kezelő műveletek. A program több mint 40 parancsot ismer fel és hajt végre, melyek között sok olyan is szerepel, amit egérrel csak bonyolult módon lehet előhívni.

A programot nem szükséges a felhasználónak előzetesen betanítania a saját hangjára, mert a beszéd felismerése személytől függetlenül történik, azaz mindenkinek ugyanolyan jól ismeri fel a hangját. A beszédfelismerés biztonsága legalább 95%.

A FülElek 1.0 program Windows 9x/Me/NT/2k operációs rendszerek alatt fut és Microsoft Word 6.x/95/97/2000 szövegszerkesztőkhöz használható. A program által igényelt hardver nem jelentős, egy 166 MHz-es Pentium kategóriájú gép már megfelelő.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin