Connect with us

technokrata

A Compaq megállapodott az American Express-szel

Dotkom

A Compaq megállapodott az American Express-szel

A Compaq Computer 5 évre szóló, több millió dollár értékű szerződést írt alá az American Express-szel.

Ez a cég legnagyobb üzlete azóta, hogy szeptemberben bejelentette egyesülését a Hewlett-Packarddal. A megegyezés értelmében a Compaq 25 ezer darab vékony kliensgépet tartalmazó rendszert épít ki az American Express-nek, amelyet az utóbbi cég ügyfélszolgálatos munkatársai fognak használni.

A kiszolgálók mellett összesen 400 darab szervert is leszállít majd a hitelkártyákkal foglalkozó cégnek, és ezekhez kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat is nyújt. Az új rendszerben a kliensgépeket csupán terminálként használják, a számítási funkciók nagy részét pedig a központi szerver végzi.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra a szerződés pénzügyi vonatkozásait. Ez év októberében egyébként a Compaq az amerikai posta egyik pályázatát megnyerve 10 évre szóló szerződést kötött a hivatallal, több mint 1,5 milliárd dollár értékű hardver leszállításáról és szolgáltatások végzéséről. Novemberben a General Motorsszal kötött megállapodást a Compaq, melynek eredményeként 3 évig látja el az autógyártó óriáscéget PC-kkel, notebookokkal és szolgáltatásokkal.

A hírek szerint a HP is több évre szóló, milliós nagyságrendű megállapodást kötött egy nagy multinacionális céggel, amelyet egyelőre még nem neveztek meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom