Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindenki előtt kinyílhatnak a zárt FTP-kapuk

Dotkom

Mindenki előtt kinyílhatnak a zárt FTP-kapuk

Egy biztonsági rés miatt az eddig zártnak hitt FTP-szerverek bárki számára lehetővé teszik a kutakodást. A hibajavítás azonban elkészült…

A szoftverhiba a wu-FTP program összes verziójában megtalálható. Ez a szoftver egyébként az egyik legelterjedtebb FTP-program Linux alatt (többek között a Red Hat, a SuSE, a Caldera International, a Turbolinux, a MandrakeSoft és még sok egyéb disztribúció használja). A hibát kihasználó támadók távolról képesek elérni a szervert futtató gépen tárolt összes file-t. Mivel számos szerverre lehetőség van anonymous felhasználóként felcsatlakozni, ezért rengeteg hely ki van téve egy ilyen támadásnak. A problémát ráadásul súlyosbítja, hogy a legtöbb, Linuxot fejlesztő cég tudott a biztonsági résről, de nem cselekedtek időben. A Red Hat korán közzétett nyilatkozata miatt a többi, Linux operációs rendszert fejlesztő vállalat hátrányos helyzetbe került, de gőzerővel dolgoztak a hiba elhárításában.

A Mandrake 8.0-ás verziójú Linuxában már más FTP programot használnak (ProFTP), így ezt a disztribúciót talán kevésbé érinti a hiba. Egyébként a magát Core Secure Technologies-nek nevező csoport fedezte fel először a biztonsági rést november közepén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés