Connect with us

Hirdetés

technokrata

Xbox, GameCube együtt: türelemjáték

Dotkom

Xbox, GameCube együtt: türelemjáték

Egyeseknek semmi sem elég. Még az sem, hogy mostanában került piacra a két új, igencsak várt konzol. Nekik több kell, tudni akarják, hogy ki nyer…

Néhányan az idei év nagy részét azzal töltötték, hogy várták az új gépek megjelenését. Extrém esetekben előfordulhatott, hogy a játékmániás illető ébren, láztól égő testtel töltött néhány éjszakát, főleg az utóbbi időben. Ilyen mindenkivel megesik, ha nagyon vár valamit vagy valakit. Őket elsősorban ma sem az foglalkoztatja, hogyan nyerhető meg a terrorizmus elleni háború vagy hogy mikor éled fel Amerika hanyatló gazdasága. Sokkal fontosabb kérdésre keresik most a választ, melyik a jobb nekik: az Xbox vagy a GameCube?

Mindkét hardvergyártó óriás az ünnepi szezonra időzítette a konzolok piacra dobását. Ez igen jó ötlet, hiszen az időpont önmagában is félig garancia a sikerre. A Microsoft az Xbox, a Nintendo pedig a GameCube segítségével próbálja elcsábítani a játékos kedvű fiatal és idősebb vásárlókat, ki-ki a saját oldalára természetesen. Ezek az új generációs konzolok pedig már nem gyerekjátékok: látványos grafikával és élethű hangzással kötik maguk elé az eleinte talán gyanútlan ”áldozatokat”.

Mint az már a megjelenés előtt is sejthető volt és mostanra már bizonyossá is vált: nagy ütközet lett a közel azonos idejű megjelenésből. S az, hogy a már régóta ezen a piacon jelenlévő Nintendo-nak sikerül-e visszahódítania az egykor magáénak tudott fölényt, vagy az ezen a területen még újnak számító, ám pénzes Microsoft itt is – mint lassan az élet minden területén – dominanciát szerez magának, még nem dőlt el.

Nem baj, legalább addig is lesz valami, amin törhetik néhányan a kis fejüket…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés