Connect with us

technokrata

Gyorsabb hitelkártyás tranzakciók

Dotkom

Gyorsabb hitelkártyás tranzakciók

A MasterCard International az EMC információtároló rendszereire és szoftvereire szabványosított.

Az elmúlt három évben a MasterCard csaknem megháromszorozta EMC információs infrastruktúráját – több mint 130 terabyte-ra – ugyanakkor az információ felügyeletének költségei gyakorlatilag változatlanok maradtak. A MasterCard befejezte nagyméretű információ-áthelyezési (migrációs) projektjét, amelynek során az adatok a nem EMC tároló-rendszerekről az EMC Symmetrix Enterprise Storage rendszerekre kerültek.

Felismerve az adatok gyors elérésének és egyszerű felügyeletének szükségességét, a MasterCard nemrégiben mintegy 50 terabyte-nyi létfontosságú adatot helyezett át különféle környezetekből – nagyszámítógépekről, UNIX- és NT-szerverekről – EMC-tárolóeszközökre. A konszolidáció során a MasterCard az információt a St. Louis-i adatközpontból a 48 kilométerrel arrébb lévő O’Fallon-beli Technológiai és Műveleti részleghez mozgatta át. A MasterCardot az EMC Global Services segítette a Hitachi, IBM, Sun és Amdahl tárolóeszközökön lévő adatok a jobb teljesítmény, rendelkezésre állás és felügyelet érdekében EMC Symmetrix Enterprise Storage rendszerekre történő áthelyezésében. Az adatok ezután az új adatközpontban található Symmetrix rendszerekre az EMC Symmetrix Remote Data Facility (SRDF) távoli tükrözési szoftverével kerültek át.

A MasterCard sikeresen szabványosította rendszereit EMC-re és a cég komoly elhatározása, hogy vállalati tárolási stratégiáját úgy építi fel, hogy az EMC az IT infrastruktúra központjában legyen. Az EMC Celerra hálózatra csatlakozó tárolóeszközei – amelyek a Sun NFS-ét váltják fel – magas rendelkezésre állású környezetet biztosítanak a home-könyvtárak, az adattárház és a szoftverelosztás céljaira. A MasterCard ezenfelül az EMC CLARiiON FC4700 eszközeit használja a regionális feljogosítási kezdeményezések alkalmazásainak fejlesztéséhez és teszteléséhez. A CLARiiON is az EMC Symmetrix tárolóeszköz-rendszereket összekötő EMC Connectrix üvegszálas hálózatba kapcsolódik – az eszközök együttesen egy EMC vállalati tárolóeszköz-hálózatot (Enterprise Storage Network, ESN) formálnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom