Connect with us

technokrata

Microsoft: nehéz napok Európában?

Dotkom

Microsoft: nehéz napok Európában?

A most bejelentett új operációs rendszer biztosan sokat hoz majd a konyhára, de vajon mi lesz a cég sorsa az öreg kontinensen?

A Microsoft december 20-án és 21-én az Európai Trösztellenes Bizottság előtt felelhet az ellene felhozott vádakra. A Bizottság megvizsgálta azon állításokat, miszerint a Windowsokba ágyazott Media Player hátrányos helyzetbe hozza a hasonló szoftvereket gyártó rivális cégeket. Ezen felül megvádolták az óriáscéget: Windows 2000 operációs rendszerét úgy készítették el, hogy a Microsoft szerverekkel jobban működjön, mint a konkurenciánál.

A Microsoft megvizsgálta az ellene felhozott vádakat, majd írásban válaszolt rá. A Bizottság jelenleg a szoftvergyártó cég tanulmányát vizsgálja. Mielőtt azonban döntést hozna, december végén meghallgatja az amerikai vállalat érveit.

Az Egyesült Államokból indult monopolhelyzet kialakítása okán kiindult ügyben úgy tűnik, megegyezés születik. A tengerentúlon mindenképp, az ottani bíróság döntése szerint ugyanis a legszegényebb iskoláknak egymilliárd dollár értékben kell szoftvert és hardvert szállítaniuk, büntetés gyanánt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle