Connect with us

technokrata

Csak óvatosan a telefonnal: lehallgatnak?

Dotkom

Csak óvatosan a telefonnal: lehallgatnak?

Az élet szinte minden területén egyre jobban ellenőrzik lépéseinket. Már telefonálni sem lehet nyugodtan?!

Az FBI (Federal Bureau of Investigation – Szövetségi Nyomozóhivatal) arra kérte a telekommunikációval foglalkozó cégeket, hogy tegyék könnyebben ellenőrizhetővé szolgáltatásaikat. A hivatal azt reméli, hogy hamarosan úgy fogja tudni ellenőrizni a hang alapon történő (vezetékes és vezeték nélküli) kommunikációt, mint az e-mailes adatforgalmat (ezt a Carnivore nevű lehallgató technológiájával érte el).

Az amerikai nyomozóhivatal már a szeptember 11-i terrortámadás előtt is nagy erőfeszítéseket tett a polgárok egymás közti kommunikációjának ellenőrzésére, de az akkor bekövetkezett események hatására új lendületet kapott az ügy. Nagyobb támogatásban részesült a terror-ellenes törvény módosítása is, amelyet a várható polgárjogi viták ellenére megszavaztak az amerikai honatyák.

A hangadatot is csomagokra szétbontó technológia elterjedésével nehezebbé vált a hivatal lehallgató tevékenysége. Ezt a hátrányt akarják most ledolgozni azon törvény alapján, mely szerint minden amerikai telefontársaságnak kötelessége lehallgathatóvá tenni hálózatát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle