Connect with us

technokrata

Viszlát, Bleem!

Dotkom

Viszlát, Bleem!

Nem folytatja működését a népszerű Playstation-emulátoráról ismert cég, a Bleem.

Mint ismeretes, a Bleem egy olyan szoftvert dobott piacra durván két évvel ezelőtt, amely lehetővé tette a Playstation játékok használatát a személyi számítógépeken vagy nem-Sony konzolokon is.

Emulátorának megjelenését követően szinte azonnal beperelte a Sony, azt akarván elérni: tiltsák be a cég termékeit, mivel azokat csak a Sony szellemi tulajdonainak felhasználásával készíthette el a cég. 2000 májusában érdekes fordulatot vett az emulátor-ügy, ugyanis a Bleem viszontperelte a Sony-t, méghozzá azzal az indokkal, hogy a Sony visszaél a videójátékok piacán elért monopol helyzetével.

A cég legújabb terméke, a Bleemcast lehetővé tette azt, hogy a Sega Dreamcast konzolok tulajdonosai Playstation játékokat játszhassanak gépeiken. Ehhez csupán meg kellett vásárolniuk egy 5,99 dolláros emulátort, amely bizonyos játékok használatát tette lehetővé. A Bleem egyébként olyan csomagok megjelentetését is tervezte, amelyek több játékkal is kompatibilisek, ezeket azonban már 20 dollárért kívánta értékesíteni. A megvásárolt CD-t csak be kell helyezni a Dreamcastba, majd be kell kapcsolni azt, utána pedig be is lehet helyezni az eredeti Playstation lemezeket, amelyeket a gép kezelni fog.

David Herpolsheimer, a Bleem elnök-vezérigazgatója nemrégiben elmondta, hogy a jogi problémák nagyban akadályozzák a céget abban, hogy reklámozza és forgalmazza emulátor szoftvereit. A vállalat honlapján jelenleg csupán egy sírkő látható az alábbi felirattal: ”Bleem! April 1999–November 2001.”. Az előtérben pedig a Sega népszerű videójátékfigurája, Sonic áll egy virággal a kezében, és siratja a céget. Egyelőre sem a Bleem, sem pedig a Sony képviselői nem nyilatkoztak a Bleem megszűnéséről.

Egyébként nem a Bleem volt az egyetlen cég, amely Playstation emulátort készített. A Connectix nevű vállalat korábban szintén jogi harcot vívott a Sony-val, azonban márciusban licencelte technológiáját a Sony-nak majd júniusban leállította termékének értékesítését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök