Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindent a vásárlóért: árháború

Dotkom

Mindent a vásárlóért: árháború

A közelgő karácsonyi eladásoknak köszönhetően megindult a cégek közti árháború.

Az Amazon.com egyik korábbi partnere árháborúba kezdett. Az Overstock.com a kínálatában megtalálható háromszázötven legnépszerűbb könyvet mától 10 százalékkal olcsóbban árulja, mint riválisa. Nem ez az első csatája a két cégnek, korábban ugyanis több megállapodást is kötöttek, ámde ezeket rendre felrúgta az Overstock.

A nagy bevásárlási rohamot minden cég meg akarja lovagolni. Az amúgy is elég gyengén teljesítő gazdaságnak lökést adhat a karácsonyi vásárlási láz. A legtöbb, Interneten kereskedő vállalat az árak csökkentésével magához akarja csalogatni a vevőket, de a várva várt növekedést nemcsak ez, hanem az utóbbi időben általánosan tapasztalható jelenség is megindíthatja. A szeptemberi terrorcselekmények miatt az emberek egy része inkább választja a kényelmesebb – és nem utósorban biztonságosabb – vásárlási módot: az Interneten rendelik meg a kiválasztott ajándékokat.

Az Overstock nagy fába vágta a fejszéjét: az Amazon.com majdnem 30 millió felhasználót tudhat maga mögött. Ráadásul a harmadik negyedévben megállt eladás-növekedés ellenére még mindig nyereséges a cég ezen része. A karácsonyi vásárlás gerjesztette növekedő bevételek bejelentése nyomán a múlt héten majdnem két dollárnyit emelkedett az Amazon részvényeinek értéke (7 dollárról 8,95-re).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés