Connect with us

technokrata

Kínai piacon a Sony laptopjai

Dotkom

Kínai piacon a Sony laptopjai

A Sony Kínában is szeretné forgalmazni magasabb árkategóriájú, Vaio típusú hordozható gépeit. Ám a hatalmas országban a vállalat nem csak eladni akar…

A pénteki bejelentés szerint a Sony nem kizárólag eladni, hanem összeszerelni is Kínában akarja a gépeket. A december 1-re tervezett bemutatkozással a világ negyedik legnagyobb PC-piacát célozza meg a médiaóriás.

A tervek szerint, a kezdeti gyártási mennyiség alacsony lesz, de a jelenlegi, évi 200 ezer gépnél több is eladható, hiszen a piac fokozatosan növekszik.

Kína minden nagyobb vállalat számára vonzó lehet, mert hatalmas felvevő piaccal rendelkezik. Emellett viszonylag stabil növekedést is mutat, szemben például a PC-eladások japánbeli csökkenésével. Az IDC piackutató cég felmérései szerint a kínai piac 13 százalékos növekedést mutat, szemben a Japán kereslet 21 százalékos zsugorodásával.

A notebook-ok összeszereléséhez egy, a Jiangsu tartományban már meglévő gyáregységet használnak fel, s közvetlenül innen kívánják ellátni a kiskereskedőket is.

A bejelentéskor a hallgatóságot váratlanul érte a Sony által javasolt kiskereskedelmi ár, mely nem kevesebb, mint 2885 dollár az egyik, és 4092 dollár a másik gép esetében.
Számos kínai PC-gyártó látja el a helyi piacot 1200 dollár alatti, alacsony kategóriás laptopokkal, de van igény a nagyobb teljesítményű gépekre is.

A cél a kezdetekben nem az első hely megszerzése, hanem a kereslet és ezzel együtt a piac megteremtése – nyilatkozta Keiji Kimura, a Sony Mobile Network Company elnöke.

A Sony bejelentése szerint a kínai piacra szánt berendezéseket nem árulják majd másik országokban. A médiaóriásnak nem ez lesz az első terméke, mely kínai gyárakban készül, ugyanis videokamerákat már gyártanak ott.

A Sanyo Electric szintén pénteken jelentette be, hogy a következő tavasszal digitális kamerák gyártását kezdi meg kínai üzemekben.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle