Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kínai piacon a Sony laptopjai

Dotkom

Kínai piacon a Sony laptopjai

A Sony Kínában is szeretné forgalmazni magasabb árkategóriájú, Vaio típusú hordozható gépeit. Ám a hatalmas országban a vállalat nem csak eladni akar…

A pénteki bejelentés szerint a Sony nem kizárólag eladni, hanem összeszerelni is Kínában akarja a gépeket. A december 1-re tervezett bemutatkozással a világ negyedik legnagyobb PC-piacát célozza meg a médiaóriás.

A tervek szerint, a kezdeti gyártási mennyiség alacsony lesz, de a jelenlegi, évi 200 ezer gépnél több is eladható, hiszen a piac fokozatosan növekszik.

Kína minden nagyobb vállalat számára vonzó lehet, mert hatalmas felvevő piaccal rendelkezik. Emellett viszonylag stabil növekedést is mutat, szemben például a PC-eladások japánbeli csökkenésével. Az IDC piackutató cég felmérései szerint a kínai piac 13 százalékos növekedést mutat, szemben a Japán kereslet 21 százalékos zsugorodásával.

A notebook-ok összeszereléséhez egy, a Jiangsu tartományban már meglévő gyáregységet használnak fel, s közvetlenül innen kívánják ellátni a kiskereskedőket is.

A bejelentéskor a hallgatóságot váratlanul érte a Sony által javasolt kiskereskedelmi ár, mely nem kevesebb, mint 2885 dollár az egyik, és 4092 dollár a másik gép esetében.
Számos kínai PC-gyártó látja el a helyi piacot 1200 dollár alatti, alacsony kategóriás laptopokkal, de van igény a nagyobb teljesítményű gépekre is.

A cél a kezdetekben nem az első hely megszerzése, hanem a kereslet és ezzel együtt a piac megteremtése – nyilatkozta Keiji Kimura, a Sony Mobile Network Company elnöke.

A Sony bejelentése szerint a kínai piacra szánt berendezéseket nem árulják majd másik országokban. A médiaóriásnak nem ez lesz az első terméke, mely kínai gyárakban készül, ugyanis videokamerákat már gyártanak ott.

A Sanyo Electric szintén pénteken jelentette be, hogy a következő tavasszal digitális kamerák gyártását kezdi meg kínai üzemekben.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés