Connect with us

technokrata

Dell 2001/III: nyereség, stagnáló árak

Dotkom

Dell 2001/III: nyereség, stagnáló árak

A Dell Computer felsővezetése a negyedéves eredmények ismertetése mellett bejelentette, hogy áraik az év végére valószínűleg stabilizálódni fognak.

Az amerikai számítógépgyártó 429 millió dolláros, részvényenkénti 16 centes nettó nyereségre tett szert a harmadik negyedév folyamán, míg egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban 674 millió dolláros, 25 centes egy részvényre eső profitra tett szert. A First Call által megkérdezett elemzők egyébként 15 centes részvényenkénti nyereséget prognosztizáltak a cégnek.

Összesen 7,5 milliárd dollár volt a harmadik negyedév forgalma, amely megfelel azon korábbi várakozásoknak, mely szerint az eredmény maximum 5 százalékkal marad majd el a második negyedévétől.

A negyedik negyedévre hasonló, 16 centes egy részvényre eső profitot jósol a Dellnek a cég vezetősége, valamint arra számítanak, hogy az eladások mintegy 5 százalékkal növekednek majd a harmadik negyedhez képest. A harmadik negyedévben a Dell termékek átlagos eladási ára 1800 dollár volt, ami 50 dolláros csökkenést jelent a második negyedévhez viszonyítva. A PC-komponensek árának további mérséklődése nyomán ez az érték várhatóan tovább fog csökkenni az év végére, ám reményeik szerint ezzel az árak végre stabilizálódni fognak majd.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle