Connect with us

Az Internet-közösség arabellenes?

Dotkom

Az Internet-közösség arabellenes?

Ismételten támadások érték a muszlim vallású embereket az Interneten.

Az Amerikai Muszlim Tanács e-mailjei között felbukkant a Snow White (Hófehérke) vírus. A tanács – a jelenlegi háborús körülmények miatt – azonnal támadásnak ítélte az esetet. Mindazonáltal a vírusszakértők szerint az egésznek semmi köze sincs az általános arabellenes hangulathoz (jellemző, ahogy a szakértők reagálása is: ha támadni akarnánk, nem egy ilyen régi vírussal próbálkoznánk).

A vírusirtók által W32/Hybris.gen@MM néven ismert Snow White 2000 októbere óta járja ”hódító” útját az Interneten. Legfertőzőbb időszaka idén januárban volt, akkor a víruskereső szoftver tulajdonos cégek beérkező jelentéseinek 20 százaléka erről a vírusról szólt.

A kis károkozó e-mailben szokta megfertőzni a rendszereket. A levél feladója legtöbbször a hahaha@sexyfun.net cím, a tárgya pedig ez: &#8221Snowhite and the Seven Dwarfs – The REAL story!&#8221 (Hófehérke és a hét törpe – az IGAZI történet!). A levélhez hozzá van csatolva a vírus, ami megfertőzi a WSOCK32.DLL file-t (ezt a Windows az Internetre csatlakozáskor használja). A vírus a gépen található e-mailcímekre küldi tovább magát.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom