Connect with us

technokrata

UPC: jó úton halad, mégis elbocsátásokra kényszerül

Dotkom

UPC: jó úton halad, mégis elbocsátásokra kényszerül

A kábeltévé piac egyik vezető cége, a holland UPC bejelentette, hogy pénzügyi eredményei a várakozások szerint alakulnak, ennek ellenére elbocsátásokat kell végrehajtania.

A UPC az idei év végére 1,2 milliárd eurós éves árbevételre számít körülbelül 200 millió eurós veszteség mellett. A vállalat EBITDA-ja (pénzügyi költségek, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) 2002-ben már pozitív lesz.

Nemrégiben jelentette be a UPC, hogy 1500 dolgozójának elbocsátása révén akár évi 60 millió euró költséget is meg tud majd takarítani. Ugyanakkor a cég képviselői elmondták, eredményeik találkozni fognak a 2001-re kitűzött pénzügyi célokkal, sőt az is lehetséges, hogy sikerül felülmúlni a korábban tervezett eredményeket.

A harmadik negyedévben a UPC nettó vesztesége 711 millió eurót tett ki 342 millió eurós forgalom mellett (a forgalom viszont 33 százalékkal volt magasabb a megelőző év azonos időszakában elértnél), míg a második negyedben a nettó veszteség 863 millió euró volt. A harmadik negyedévben a UPC világszerte 971 ezer új előfizetővel növelte ügyfélkörét (ebbe a számba azok a meglévő előfizetők is beletartoznak, akik valamelyik új szolgáltatásra – például digitális műhold, Internet stb. – fizetnek elő). A telefon szolgáltatásra a harmadik negyed végén 446 ezer ember fizetett elő – ez 44 százalékos növekedés 2000-hez képest -, míg az Internet-felhasználók száma 476 ezer volt, ami 74 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest.

A UPC 17 európai országban van jelen, összesen 8,53 millió előfizetővel rendelkezett a harmadik negyedév végén, de a legnagyobb mértékben Hollandiában képviselteti magát, itt ugyanis 2,7 millió otthoni előfizetőt tudott magához csábítani.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle