Connect with us

technokrata

Növekedést jósolnak az EMC-nek

Dotkom

Növekedést jósolnak az EMC-nek

Az IDC elemzői szerint az EMC átveszi az első helyet a NAS piacon is, valamint megőrzi, vagy tovább növeli előnyét a legfontosabb szegmensekben.

Az IDC 2001 Disk Storage Systems Forecast and Analysis (lemezes tároló rendszerek előrejelzése és elemzése) jelentésében azt jósolja, hogy az adattároló rendszereket, szoftvereket, szolgáltatásokat és egyéb eszközöket kínáló EMC meg fogja őrizni, vagy tovább fogja növelni előnyét az összes többi gyártóval szemben az információtároló eszközök hardverszegmensének szinte minden fontos részében.

A jelentés legfontosabb állításai:

A teljes külső RAID piacon (bármely számítógépes operációs rendszerhez vagy hálózathoz csatlakozó tárolóeszköz-rendszerek) az IDC arra számít, hogy az EMC 25,3 százalékos piaci részesedéssel fog rendelkezni – ez több, mint a következő két versenytárs együttes eredménye. Az IDC szerint a külső RAID tárolóeszköz-rendszerek piaca 2001-ben 14,9 milliárd dollár lesz.

A hálózati tárolóeszközök piacán – ide tartoznak a SAN (tárolóeszköz-hálózatok) és NAS (hálózatra csatlakozó tárolóeszközök) megoldások – az IDC szerint az EMC részesedése 38,9 százalék lesz, amely meghaladja az utána következő három gyártó együttes eredményét. A külső tárolóeszközök piacán az IDC arra számít, hogy a hálózati tárolóeszközök összpiaca a 2000-es 7,5 milliárd dollárról 2001-re 8,1 milliárdosra nő, míg a közvetlenül csatlakozó (DAS) tárolóeszközök piaca a várakozások szerint 32,2 százalékkal nő. Az EMC az egyetlen gyártó, amelyik 5 százaléknál nagyobb részesedéssel bír mind a SAN, mind a NAS szegmensekben.

A NAS piacon az EMC beváltja Joe Tucci elnök-vezérigazgató 2000. augusztusi jóslatát és 2001-ben közel 10 százalékkal megelőzi a korábbi piacvezetőt – állítja az IDC. Az EMC 42,3 százalékos részesedést fog szerezni egy olyan piacon, amely a várakozások szerint a 2000-es 1,62 milliárd dollárról 2001-re 1,84 milliárdosra fog nőni.

Az EMC a SAN piacon elért 37,9 százalékos eredménye továbbra is közel 20 százalékos előnyt jelent – a részesedés több mint kétszerese a második helyezett gyártóénak. Az IDC előrejelzései szerint a SAN piac a 2000-es 5,91 milliárd dollárról 2001-ben 6,25 milliárd dollárra nő.

Az EMC ismét első lesz mind a UNIX-os, mind a Windows NT-s külső RAID tárolóeszköz piacon 2001-ben, jelenti az IDC. A UNIX-os külső RAID-piacon az EMC újra első helyre kerül 29,5 százalékos részesedéssel, amely több mint a következő három gyártó egyesített eredménye. A Windows NT-s külső RAID piacon is újra első az EMC, 26,2 százalékos piaci részesedéssel.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle