Connect with us

technokrata

Novell: elbocsátások?

Dotkom

Novell: elbocsátások?

A céghez közeli források információi szerint a Novell nem kevesebb, mint 7400 alkalmazottjának elbocsátását fogja bejelenteni hamarosan.

Bár a Novell képviselője nem kommentálta a híreszteléseket, számos forrás tudni vélt a napokon belül lezajló leépítésről.

A hálózati szoftvereket gyártó cég júliusban fejezte be a Cambridge Technology Partners nevű cég 266 millió dollár értékű akvizícióját, amelyet követően 3 ezer emberrel gyarapodott az alkalmazottak száma. Az IT ipar befektetéseiben bekövetkezett erőteljes csökkenés természetesen ezt a céget is negatívan érintette.

A vállalat november 29-én fogja közzétenni negyedik negyedévének eredményeit, míg az előző, harmadik negyedév során 6 centes részvényenkénti veszteséget produkált. A tegnapi napon új elnök-vezérigazgató került a cég élére. A jelenleg a Google keresőt üzemeltető igazgató Dr. Eric Schmidt helyére a Technology Partners korábbi elnök-vezérigazgatója, Jack Messman került, aki már az egybeolvadás előtt is a Novell igazgatótanácsának tagja volt.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle