Connect with us

technokrata

Microsoft vs. Európa: inkább a per

Dotkom

Microsoft vs. Európa: inkább a per

A Microsoft és az amerikai Igazságügyi Minisztérium között alig két hete létrejött enyhébb megállapodás nem biztos, hogy követendő példa az Európai Bizottság számára.

Mario Monti, az Európai Bizottság legfőbb, antitröszt ügyekkel foglalkozó tisztviselője egy kedden New York-ban tartott díjátadó ünnepségen egyenlőre nem volt hajlandó megvitatni, hogy az Európai Bizottság hogyan reagál majd az Igazságügyi Minisztérium és a Microsoft két héttel ezelőtti megegyezésére, amely jelentős enyhítésekkel él az óriáscég javára. Mindenesetre utalt rá, hogy a Bizottság nem feltétlenül tartja ezt követendő példának.

Az Európai Bizottság augusztusban indított vizsgálatot a Microsofttal kapcsolatban, kivizsgálandó, hogy a Media Player médialejátszó Windows operációs rendszerbe való integrálása mennyire sérti a konkurens audio- és videószoftver gyártók érdekeit. A Biztottság szintén vizsgálja azt, hogy vajon a Microsoft Windows 2000 operációs rendszere oly módon van-e elkészítve, hogy az jobban működjön a cég saját szervereivel, mint a konkurensekével.

A Microsoft reagálása az Európai Bizottság kérdéseire a héten várható, míg egy harmadik fél bevonásával megtartott meghallgatás december végén esedékes.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle