Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft vs. Európa: inkább a per

Dotkom

Microsoft vs. Európa: inkább a per

A Microsoft és az amerikai Igazságügyi Minisztérium között alig két hete létrejött enyhébb megállapodás nem biztos, hogy követendő példa az Európai Bizottság számára.

Mario Monti, az Európai Bizottság legfőbb, antitröszt ügyekkel foglalkozó tisztviselője egy kedden New York-ban tartott díjátadó ünnepségen egyenlőre nem volt hajlandó megvitatni, hogy az Európai Bizottság hogyan reagál majd az Igazságügyi Minisztérium és a Microsoft két héttel ezelőtti megegyezésére, amely jelentős enyhítésekkel él az óriáscég javára. Mindenesetre utalt rá, hogy a Bizottság nem feltétlenül tartja ezt követendő példának.

Az Európai Bizottság augusztusban indított vizsgálatot a Microsofttal kapcsolatban, kivizsgálandó, hogy a Media Player médialejátszó Windows operációs rendszerbe való integrálása mennyire sérti a konkurens audio- és videószoftver gyártók érdekeit. A Biztottság szintén vizsgálja azt, hogy vajon a Microsoft Windows 2000 operációs rendszere oly módon van-e elkészítve, hogy az jobban működjön a cég saját szervereivel, mint a konkurensekével.

A Microsoft reagálása az Európai Bizottság kérdéseire a héten várható, míg egy harmadik fél bevonásával megtartott meghallgatás december végén esedékes.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés