Connect with us

technokrata

Ingyen SD-kártyát kínál a Palm és a Panasonic

Dotkom

Ingyen SD-kártyát kínál a Palm és a Panasonic

A két vállalat bejelentette, hogy bizonyos termékek megvásárlása esetén ingyenes Secure Digital memóriakártyákat postáznak a tulajdonosoknak.

A Secure Digital (SD) kártyát a Panasonic, a SanDisk és a Toshiba cégek fejlesztették ki, és a CompactFlash, a SmartMedia és a Multimedia Card formátumokhoz hasonlóan ezt a tároló médiumot is elsősorban digitális fényképezőgépekben, MP3 lejátszókban, kéziszámítógépekben és mobiltelefonokban való alkalmazásra tervezték.

Jelenleg 64 megabyte adat tárolása lehetséges a legnagyobb kapacitású SD kártyán, amelynek külön érdekessége, hogy rendelkezik saját digitális másolásvédelemmel is, amely a lemezkiadók és filmstúdiók szemében bizonyosan vonzóbbá teszi a hagyományos, védelem nélküli flash memóriáknál.

A Palm Panasonic promóció részeként az utóbbi cég az Egyesült Államokban ingyenes SD kártyákat juttat el postai úton egyes kiválasztott digitális fényképezőgép, kamkorder vagy zenelejátszó eszköz megvásárlása esetén, a Palm pedig m125-ös, m500-as, illetve m505-ös kéziszámítógépeihez kínálja majd az ingyen memóriát. Az akció egyébként sajnos csak amerikai vásárlóknak szól.

A Web-Feet Research felmérése szerint a Secure Digital formátum 10-15 százalékos részesedéssel rendelkezik a flash memóriák piacán, amellyel a negyedik helyet tudhatja magáénak. A formátum mögött álló SD Card Association ugyanakkor a jövő év során a harmadik helyre szeretne felkerülni, de a későbbiekben a második legjobban alkalmazott flash memóriává szeretné tenni a Secure Digital kártyát.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle