Connect with us

technokrata

A szerverek a bányában dolgoznak!

Dotkom

A szerverek a bányában dolgoznak!

Adatvédelem magas szinten, mélyen a föld alatt.

Michigan területén egy korábban raktárként használt bányát alakított át erre a célra az Underground Secure Data Center Operations (USDCO). A szuperbiztonságos föld alatti bunkerszerű épület körülbelül 250.000 négyzetméter területű. A nagyjából 30 méter tömör szikla alatt elterülő létesítmény saját aggregátorokkal rendelkezik, valamint több különálló nagysebességű internet csatlakozással. A hőmérséklet 10 fok körüli, a páratartalom pedig 79%-os, ami tökéletesen megfelelő környezet a szerverek számára. Havi 100 dollárért már elhelyezhetjük féltett szerverünket az USCDO intézményében, ami valljuk meg, nem valami borsos ár ilyen biztonságért.

Eltúlzottnak tűnhet, hogy valakinek ilyen komoly biztonságra van szűksége, azonban ez manapság már közel sem túlzás, sőt előnynek számít a piacon, ha valamely cég adatbázisai szinte sérthetetlenek. Egy nagyvállalattal bármikor megtörténhet, hogy valamely szerverfarmja valamiféle technikai meghibásodás, esetleg természeti katasztrófa, vagy akár terrortámadás miatt megsérül, vagy rosszabb esetben megsemmisül. Ezekben a bunkerekben egy utasszállító repülőgép közvetlen találatát is minden gond nélkül átvészelik a gépek, és bennük a felbecsülhetetlen értékű adatok.

Az USCDO egyébként nem egyedülálló a világon, például a London melletti egyik valamikori NATO atombunkerben működő The Bunker nevű cég is hasonló körülményeket biztosít.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle