Connect with us

technokrata

Ismét van Internet a szállodákban

Dotkom

Ismét van Internet a szállodákban

A vezeték nélküli hálózati szolgáltatással foglalkozó MobileStar körülbelül egy hónapja leállított működése újra beindul.

”A MobileStar szokás szerint visszatér az üzleti életbe” – írta a cég az ügyfeleinek küldött e-mailben, a hét elején.

A hálózatot október elején állították le. A cég majdnem az összes alkalmazottját elbocsátotta és úgy döntött, hogy ingóságaitól is megszabadul – ehhez a Diablo Management Group szolgáltatását vette igénybe.

A kényszerű leállás előtt a MobileStar – mivel gazdasági gondjai voltak – minden lehetőséget megragadott és az eredeti befektetőkhöz fordult.

”Kérjük fogadják bocsánatkérésünket bármely kellemetlenségért, amely önöket érte az előző néhány hétben” – írta a MobileStar e-mail üzenetében. ”Reméljük, hogy ismételten 24 órás, 7 napos szolgáltatást tudunk nyújtani és új területeket is meghódíthatunk.”

A 802.11-ként ismert vezeték nélküli technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználók, kapcsolódva a rendszerhez megosszák az Internet-hozzáférést. Az ügyfelek így nyilvános területen is rendelkezhetnek Internet-eléréssel. Ilyen helyek például a nagyvárosok üzleti zónái vagy a repülőterek.

A szolgáltatás ára nem mondható magasnak, körülbelül 30 dollár a havidíj. A rendszer elérhetősége néhány nagyobb városon kívül (New York, Seattle és San Francisco egy része) Texas jó részére korlátozódik. Reményeik szerint ez azonban változhat a jövőben, mégpedig pozitív irányba. Terveik között szerepel ugyanis, hogy Atlanta, Chicago, Boston és Washington egy részén is elindítják szolgáltatásukat.

A MobileStar méreteire jellemző, hogy 19 szállodaláncban használják a rendszert, csak a Hilton Hotels 50 helyen veszi igénybe a szolgáltatást! Ezeken a helyeken a felhasználók használhatják az Internetet a szobájukból vagy akár a folyosón is.

A Starbucks, a MobileStar egyik legnagyobb megrendelője, tervei között szerepel, hogy 3 ezer kirendeltségük mindegyikén legyen vezeték nélküli Internet-elérés, ami szép jövőt teremthet a cégnek.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle